Heb je een vraag over het plan? Mogelijk staat het antwoord al in deze rubriek ‘Vraag & antwoord‘. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar annelies@beyondnow.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons in je mailbox.
De twee-onder-een-kapwoningen hebben een gebruiksoppervlakte van ca. 140 m² en zijn standaard uitgevoerd met drie slaapkamers. De rug-aan-rugwoningen zijn ca. 100 m² en hebben standaard twee slaapkamers. Als koper heb je straks nog genoeg inspraak over de exacte indeling van je woning.
Ja, dat wil zeggen: in de basis zijn ze zo ontworpen dat dat gemakkelijk kan.
In de schuurwoningen is een reservering gemaakt voor een huislift. Die kun je bij de aankoop van de woning als meerwerkoptie kiezen en direct laten meebouwen, of in de toekomst gemakkelijk zelf installeren.
De twee-onder-een-kapwoningen hebben de mogelijkheid om de woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond uit te voeren. Het is ook goed mogelijk om dit in de toekomst zelf te (laten) doen.
De woningen worden gasloos en bijna energieneutraal. Alle woningen krijgen een eigen warmtepomp, en zonnepanelen op het dak.
De woningen worden zoveel mogelijk duurzaam gebouwd, met milieuvriendelijke materialen. De begane grond wordt ‘traditioneel’ gebouwd, in kalkzandsteen. Voor de eerste verdieping is gekozen voor ‘houtskeletbouw’.
Er worden straks diverse opties aangeboden om de woning helemaal naar eigen smaak en wens in te delen en af te laten bouwen. Bijvoorbeeld door slaapkamers samen te voegen, extra ramen of een dakkapel te maken, of de keuken op een andere plek te plaatsen.
Beide woningtypen hebben bovendien de mogelijkheid om de woning direct bij oplevering of in de toekomst levensloop bestendig te maken (d.w.z. slaapkamer en badkamer toegankelijk zonder traplopen). Bij de twee-onder-één-kapwoning kan dat door de bergingen uit te voeren als slaapkamer en badkamer. Bij de schuurwoning is in het ontwerp een reservering voor een huislift opgenomen, die al direct of in een later stadium benut kan worden.
Volgens de prognose planning zullen de woningen in het voorjaar van 2025 opgeleverd worden.
Ja, Ons Groene stekje krijgt een Vereniging van Eigenaren (VvE) die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de collectieve buitenruimte. Een deel van de buitenruimte (de collectieve tuin en de toegangsweg met parkeerplaatsen) is namelijk gemeenschappelijk eigendom van alle kopers. Als koper van een woning word je automatisch lid van de VvE.
Omdat de VvE slechts over het beheer en onderhoud van de collectieve buitenruimte gaat, zijn de servicekosten beperkt. Hoeveel precies, is afhankelijk van de keuze van toekomstige bewoners om zoveel mogelijk zelf te doen, of zoveel mogelijk uit te besteden aan bijvoorbeeld een tuinman.
De indeling van de collectieve tuin bepalen toekomstige bewoners straks met elkaar, onder professionele begeleiding. Na de verkoop van de woningen organiseren we twee of drie workshops om samen met alle kopers en de landschapsarchitect de inrichting van de collectieve tuin te bedenken en de VvE op te richten. In de verkoopprijs van de woningen is een budget gereserveerd voor de basisaanleg van de tuin.
Bestaande bomen zullen zoveel als mogelijk behouden blijven, want het huidige groene karakter van de plek is ook één van de kwaliteiten van het nieuwe buurtje!
Alle bomen en struiken op het terrein zijn door een deskundige beoordeeld op kwaliteit en levensvatbaarheid. De bomen en struiken die als behoudenswaardig zijn gekwalificeerd en niet in de weg staan voor de bouw, blijven behouden, of mogelijk proberen we ze te verplaatsen. En misschien blijven er ook nog wel een paar planten of stekjes over van de voormalige kwekerij die we een plek mogen geven in het nieuwe buurtje.
Ook de groene zoom rondom het terrein blijft in principe zoveel mogelijk intact. Op enkele plekken kijken we of het wenselijk is om de groene zoom of bomenrij wat uit te dunnen, ten behoeve van zonlicht. De hoeken van het perceel blijven sowieso groen vanwege privacy ten opzichte van de achterburen (en afspraken die daarover gemaakt zijn).
Dat kan via de nieuwsbrief. Hierin delen we de laatste stand van zaken van het ontwikkelproces en belangrijke informatie over de planning en verkoop. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan eenvoudig en snel via onderstaand formulier.